top of page
_edited.jpg

Ny i tron

Grattis till ditt beslut om att följa Jesus, det är garanterat ditt livs bästa beslut! Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och hjälpa dig vidare i din relation med Jesus. Vi vill också skicka en bibel hem till dig som en gåva. Fyll i dina uppgifter här så hör vi av oss!

 

Här är de första stegen för dig som nyss blivit kristen. Genom att följa dessa kan din tro växa och din relation med Gud fördjupas.

Image by Michael Heuss

Bön

Bönen är lika naturlig och nödvändig för det andliga livet som andningen är för kroppen. Du kan be med dina egna ord var som helst och när som helst. Du bör göra bönen till en god vana och avsätta tid för bön varje dag. Gud vill vara involverad i allt i ditt liv. Han vill också prata med dig, och det leder oss till nästa steg...

Bibeln

Bibeln uppenbarar för oss Guds vilja och tankar. Gud talar till oss genom Bibeln. När du läser Bibeln så lär du känna Gud på ett djupare sätt. Nya testamentet berättar om Jesu liv och vi rekommenderar dig att börja läsa där.

Tips: Bibelappen Youversion

youversion.jpeg
nsplsh_f6a9197016f84054bdcdd2033b1d653d~mv2_edited.jpg

Församling

Hitta en lokal kyrka att gå till. I kyrkan kan du få undervisning, uppmuntran och människor som kan be för dig. Det är viktigt att du inte förblir ensam i tron utan att du är omgiven av andra troende som kan uppmuntra och hjälpa dig. Att ha en gemenskap av andra troende är Guds plan för dig. I denna gemenskap kan du också dela med dig av dina utmaningar och ställa frågor.

Besök pingst.se för att hitta närmaste pingstkyrka

Troendedopet

Troendedopet är en bekräftelse av din tro och ditt nya liv med Jesus. I dopet begravs ditt gamla liv, vilket innebär att du lämnar en syndig livsstil för det nya livet med Jesus.

Läs mer om troendedopet här

Image by Marcos Paulo Prado
Image by Bahram Bayat

Den Helige Ande

I frälsningen flyttar Gud in i dig genom den Helige Anden som är den tredje personen av Gudomen. Hans inflytande är avgörande för en persons frälsning och det nya livet med Jesus. Den troende är avsedd att leva i den Helige Andes styrka.

Berätta för andra

Din tro växer när du delar din tro med andra. Du kan berätta din tro först för en annan troende och sedan för några av dina närmaste. När din tro och frimodighet  växer kan du också dela din tro med fler och du kan göra det naturligt och på ett sätt som passar dig. Lika viktigt som det är att ta emot Jesus i ditt liv är det också viktigt att stärka tron så att den varar hela livet.

Image by Jason Leung
Ny i tron - fastpunkt
bottom of page