Vad händer efter döden?

public.jpeg

Livet är en gåva från Gud och vi har fått en fri vilja till att göra vad vi vill med våra liv. Många tar livet för givet och det är först när det blir problem en del börjar tala om Gud. För då finns helt plötsligt Gud och det är också hans fel att problem kommit deras väg, menar de. Men när livet rullade på, då ägnade man inte ens en tanke åt att tacka Gud för livet.

“Och såsom det är bestämt om människorna att en gång dö och sedan dömas" Hebr. 9:27

Sedan, en dag kommer vi att dö. Vi dör en gång, alltså ingen reinkarnation. Och efter döden kommer vi att dömas. Det betyder att vi fortsätter existera efter döden. Människan är en evighetsvarelse. Domen kan bli frikännande eller dömande. Och det min vän beror på om du blev försonad med Gud innan du dog eller inte. Det enda sättet att bli försonad med Gud är genom hans Son, Jesus Kristus.

“Genom detta uppenbarades Guds kärlek till oss, att Gud sände sin enfödde Son till världen, för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken, inte att vi älskade Gud, utan att han älskade oss och sände sin Son till försoning för våra synder". 1 Joh. 4:9-10

Jesus dog på korset för dig när han tog ditt syndastraff och uppstod sedan från de döda på tredje dagen. Allt är förberett för dig så att du kan bli försonad med Gud. Men det är du som måste välja. Om du dör i dina synder, så får du själv ta konsekvenserna för dina synder, i helvetet. Men om du vänder om till Gud och sätter din förtröstan till Jesus så blir du försonad med Gud. Syndernas förlåtelse är en fri gåva från Gud och han vill att du vänder dig till honom.

“Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade” Apg. 3:19

"Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." Joh.3:16

Du kan bekänna din tro genom att tacka Jesus att han dog och uppstod för dig.

Fortsätt sedan att vandra med Gud genom att läsa och praktisera Bibeln. Tala med Gud i bön och vet med dig att du är djupt älskad av din himmelske Fader. Med Jesus i ditt hjärta så behöver du inte frukta döden.

Gud välsigne dig

Johannes 316