Korsfäst, korsfäst honom!

 

“Men de ropade och sa: Korsfäst, korsfäst honom!” Lukas 23:21

Där stod de nu alltså och ropade att Jesus skulle korsfästas. Nu var det enligt Guds plan att så skulle ske men vem vill vara på motståndarsidan mot Gud när profetiorna uppfylls?

Det var främst de religiösa ledarna som manade på att Jesus skulle korsfästas. De uppviglade folket och spydde sitt hat in i människohjärtan runt omkring dem. Det gick så långt att de hellre ville att rövaren Barabbas skulle släppas lös och Jesus bli korsfäst. Ibland lämnar vi människor verkligen vårt förstånd hemma i byrålådan och dras istället med av senaste avgrundsvrålen.

Personen Jesus, den han är, stör många människor. Jesus är Kung. Inte alla vill böja sig för honom. Hans kungavälde är gott men inte alla vill ge upp sin egen agenda.

Jesus är också sanningen. Det betyder att han menar att det finns något som är fel. Synd är fel. Inte alla vill släppa syndens sliskiga njutningar.

Kanske stod det människor i folkhopen som hade upplevt ett mirakel från Jesus i sitt liv. Nu stod de och skrek: Korsfäst! De kanske hade varit med vid brödundret då de hade ätit “mirakelbröd".

Har du böjt ditt hjärta under Kung Jesus? Har du vänt om och tagit emot förlåtelse för din synd? Dessa två frågor är de mest fundamentala.

Annars är du med i den falska varianten av kristendom. Den är på ytan lik den äkta men den skiljer sig när man tittar under ytan.

Ska Jesus anpassa sig efter dig eller anpassar du dig efter Jesus? Det är det som det hela handlar om.

Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten. Precis som med Jesus, som bara hade gjort gott, så vänder de honom ryggen. Istället släpper de rövaren Barabbas makter lösa. De vill korsfästa den sanna kristendomen, gärna och många gånger till och med i sin egentillverkade “kristendoms" namn.

Vart står du min vän. Hur är ditt hjärta idag inför Kung Jesus? Han älskar dig, det är inte där tveksamheten ligger. Men frågan är: älskar du Jesus?

“Jesus svarade och sa till honom: Om någon älskar mig, så håller han mitt ord...Den som inte älskar mig håller inte mina ord.” Joh. 14:23, 24

 
Johannes 316