Goda nyheter

 

“Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid” Jes 53:5

Det du precis läste handlar om när Jesus Kristus, Guds Son, tog dina synder och dina synders straff genom att han blev slagen, korsfäst och dog på korset för dig. Jesus, som aldrig syndat, gjorde detta av fri vilja utifrån kärlek till dig.

“Genom detta uppenbarades Guds kärlek till oss, att Gud sände sin enfödde Son till världen, för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken, inte att vi älskade Gud, utan att han älskade oss och sände sin Son till försoning för våra synder.” 1 Joh. 4:9-10

Gud kan nu förlåta dig dina synder på grund av att Jesus tog ditt syndastraff på korset. Påtredje dagen uppstod Jesus från de döda och lever i evigheternas evigheter.

DU KAN BLI FÖRSONAD MED GUD IDAG GENOM JESUS

1) Vänd dig bort från synden och vänd dig till Gud

“Herren...vill inte att någon skall förgås, utan att alla skall komma till omvändelse.” 2 Petr. 3:9

“Vi ber å Kristi vägnar: Låt försona er med Gud.” 2 Kor. 5:20

2) Tro (lita, förtrösta) på Jesus

“...var och en som tror på honom (Jesus) ska få syndernas förlåtelse genom hans namn.” Apg. 10:43

“Tro på Herren Jesus så blir du frälst (räddad från att komma till helvetet)” Apg. 16:31

“Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv (hos Gud i himlen).” Joh. 3:16

Där du är just nu kan du också med egna ord be till Gud. Du kan tala med Gud fritt från ditt hjärta om att du vill försonas med honom.

Tänk vad Jesus är underbar som gjort det möjligt för dig att kunna få din synd förlåten och bli försonad med Gud. Varför inte tacka Jesus?

ATT LEVA SOM JESU EFTERFÖLJARE

Läs och praktisera Bibeln. Du kan börja med att läsa den andra delen i Bibeln som kallas Nya Testamentet och tala med Gud i bön. Efter hand såkan du försöka finna en lokal kyrka där du kan dela din tro och gemenskap med andra.

Att vara en Jesu efterföljare är en livsstil. När du vandrar med honom såvill han lära och hjälpa dig att vandra på Guds väg, tills du en dag kommer hem till Gud i himlen.

Gud välsigne dig.

(Vad du här har tagit del av är det klassiska kristna budskapet som kallas evangelium. Ord inom parentes i Bibelverser är förklaringar).

 
Johannes 316